Föreningen

Deje Simsällskap startades 1983 av entusiaster som ville ge sina barn en möjlighet att träna simning på hemmaplan. Klubben är medlem i Mellansvenska simförbundet, Svenska simförbundet, Svenska riksidrottsförbundet och Svenska handikappidrottsförbundet. Huvudmålet med verksamheten är att träna de aktiva medlemmarna för deltagande i tävlingar på olika nivåer. Deje SS har ca 160 medlemmar.

Klubbens träning är förlagd till Deje simhall, där klubben hyr tid för sin verksamhet. Tränarna rekryteras huvudsakligen bland tidigare aktiva simmare och intresserade föräldrar. Allt arbete i föreningen är normalt ideellt.

I klubben finns flera träningsgrupper, från nybörjarnivå till tävlingsnivå. En av träningsgrupperna riktar sig till barn- och ungdom med funktionshinder. Gruppen har simmare från nybörjarnivå till simmare som har deltagit i handikapp-OS för simning.

Deje SS mest framgångsrike medlem hittills, är Anders Olsson. Han har nått stora framgångar inom handikappsimning, han har guldmedaljer från både OS och VM-tävlingar.

För klubbmedlemmar ges möjlighet att få utbildning inom HLR/livräddning och funktionärsutbildning för simtävling. Att det finns klubbmedlemmar som vill delta och hjälpa till vid träning / tävling är en förutsättning för att verksamheten ska fungera.

Deje simsällskaps löfte till sina medlemmar

Uppdaterad: 2016-08-23 07:57
Skribent: Maria Johansson